Towarzystwo Łyżwiarstwa Figurowego Walley
telefon: +48 515 184 555
fax: +48 22 711 12 61
e-mail: walley@walley.pl

Profesjonalna szkółka łyżwiarstwa figurowego w Krakowie

Moderatorzy: Kokos, Monika, Kama

Postprzez Father » N mar 02, 2008 12:03 pm

Gratuluj? postep?w. Widz? i? w tym sezonie zawzi??e? si? przyk?adaj?c do trening?w. Masz dobry "podklad" z ubieg?ych lat w zwiazku z tym efekty musz? by?. Mo?e jaki? filmik?
?ycie jest piekne tylko czasem wina brak
Father

Postprzez Jurecq » N mar 02, 2008 2:53 pm

jak ty duzo o mnie (nie tylko oczywi?cie) wiesz ciekawe skad? nawet chyba wiecej niz ja sam :lol: :lol: kolejny przyklad jakze radosnej TFU!rczosci zza klawiatury ;) na podstawie kilku postow i filmikow to si? wszystko takie latwe i proste wydaje, wszystko si? ju? o kims wie, zaraz mamy ‘a pill for every ill’ ;) zobaczymy na obozie jak b?dzie w realu i co z tego zostanie... :twisted: niestety w swojej 'wiedzy' sie mylisz, nie po raz pierwszy zreszta :p 5 jakies lat temu skoczylem 12x 2t w tym 6 pod rzad - rekord ktorego pewnie nigdy nie pobije :) zawsze sie przykladam do tego co robie, ale na lodzie od dobrych kilku lat stoje w zasadzie w miejscu i jezeli posuwam sie do przodu to malutkimi kroczkami i raczej nie w skokach tylko w kroczkach wlasnie :D bo tu zawsze jest cos nowego, cos z czyms mozna w nowy sposob polaczyc :) ewentualnie w piruetach, ale baaaardzo powolutku :) wzwyzka skokowej formy jest mi od czasu od czasu dana i bardzo sie z niej ciesze :D a potem zazwyczaj dluga znizka... ale warto ja przeczekac dla takiego dnia jak dzisiaj :D

szkolka Przemka w wielu rzeczach bardzo mi pomogla i przez te kilka razy naprawde sporo zyskalem, kilka niby drobnych rad a jaka roznica :D jest z czym walczyc na treningach :)
Jurecq

Postprzez Father » N mar 02, 2008 3:30 pm

Wiem tyle ile sam i piszesz i od ludzi kt?rzy widzieli Twoj? jazd?(Toru?).
Nie bardzo wiem dlaczego akurat to nazywasz radosn? tw?rczo?ci??
Jezdzisz znacznie lepiej ode mnie i tym mi imponujesz. Doskonale wiem , ?e to ?atwo nie przychodzi. A to i? 5lat temu skakale? 12x2t nie ma nic do rzeczy bo by?e? m?odszy i wi?cej wtedy trenowa?e?. Ciesz sie tym co masz bo jak na czystej wody amatora to jest naprawd? sporo tym bardziej i? pracujesz nad tym aby by?o wiecej.
A teraz najwa?niejsze: najprawdopodobniej spotkamy sie w Sanoku i dlatego nie dok?adajmy sobie do pieca bo lepiej aby?my tam byli przyjaci??mi.
?ycie jest piekne tylko czasem wina brak
Father

Postprzez kamilou » N mar 02, 2008 3:38 pm

Jurecq: Nie utrzymujesz przecie? w tajemnicy, ?e na niejedn? szk??k? w ?yciu chodzi?e? i ?e trenowa?e? kiedy? po 5h dziennie. S?dz?, ?e ka?dy osi?ga kiedy? moment, w kt?rym bez pomocy kogo?, kto umie znacznie wi?cej, nic ju? samemu nie wykombinuje. A porady profesjonalist?w s? czasami bardzo zaskakuj?ce i wprowadzaj? wiele '?wie?o?ci' do trening?w. Nie denerwuj mnie z tym obozem, bo sam nie mog? si? doczeka?, a tu jeszcze nied?ugo lodowiska pozamykaj?.

EDIT: Dziennie nie znaczy chyba codziennie, czy a? takie problemy mam z wys?owieniem sie po polsku? Z tymi 5h chodzi?o mi o to, ?e co? kiedy? wspomina?e? o rekordzie na lodzie...
Ostatnio edytowano N mar 02, 2008 9:55 pm przez kamilou, łącznie edytowano 2 razy
kamilou

Postprzez Jurecq » N mar 02, 2008 4:25 pm

no wiec, Przemek sorry za offtop, ale musze bo pewne fakty z mojej 'kariery' wymagaja zdementowania ;)

po pierwsze: jestem w taki wieku, ze jeszcze moge sporo :D nie mam 30-ki, wiec to jeszcze nie jest 'podeszly' wiek, trenuje tyle ile trenuje tylko dlatego ze mam - dzieki Bogu - taka mozliwosc :) dawniej byly treningi po 1,5 h, ale to odlegle czasy... kondycje mozna utrzymac przez dlugie lata - to nie argument :)
po drugie: pomoc kogos kto sie DOBRZE na tym zna potrzebna jest na KAZDYM etapie, nie tylko jak sie dochodzi do granic swoich mozliwosci :) sadze ze elementy ktore wykonuje moge wykonywac po prostu poprawniej, wiele nowego juz sie chyba nie naucze, strach przed jakims specjalnym ryzykowaniem przy skokach tez nie jest bez znaczenia... przychodzi on z wiekiem, to fakt.
po trzecie: trenowalem 5-6x w tygodniu, a nie dziennie... tego to chyba nawet najlepsi zawodnicy nie maja... no moze razem z sala, baletem pewnie tak, ale samego lodu to waptie ;)
po czwarte: jezdze dla siebie, dla swojej satysfakcji, nie dla bycia lepszym od kogokolwiek, ani imponowania komukolwiek... najczesciej sam gdzies w kaciku, bez obserwatorow zmagam sie z czyms na co w danym momencie sie uparlem :) zle sie czuje gdy zbyt duzo osob na mnie patrzy... duzo czyli wiecej od zera, nie liczac trenera ;) na swoje szczescie u nas na szkolce nie jestem najlepszy :)
Jurecq

Postprzez Mr.DiPi » N mar 02, 2008 8:17 pm

potrzebuje natychmiast skontaktowa? si?z jurkiem jesli kto? ma numer niech mi go prze?le na pw :!: :!: :!:
Mr.DiPi

Postprzez Jurecq » N mar 02, 2008 8:26 pm

sprawa lyzew czesciowo zalatwiona...
Jurecq

Postprzez Mr.DiPi » Pn mar 03, 2008 11:11 pm

dodam ?e ca?kowicie za?atwiona - wielkie dzi?ki Jurek :)
Mr.DiPi

Postprzez Morgan » Pt mar 21, 2008 12:43 pm

A b?dziemy si? uczy? nowych piruet?w (znaczy pozycji do nich) ?:D

Jurecq pyta? o kroczki i s? kroczki wi?c mo?e i piruety b?d? :)
Morgan

Postprzez Jurecq » Pt mar 21, 2008 3:54 pm

piruety sa tylko w nieduzej ilosci, ja sie nie obraze o wiecej ;) kroczki ostatnio byly super :D
Jurecq

Postprzez Mr.DiPi » So mar 29, 2008 10:24 pm

Przypominam ?e disiejszej nocy jest zmiana czasu :) nie za?pijcie na zaj?cia :)
Mr.DiPi

Postprzez Jurecq » N mar 30, 2008 7:07 am

ja nie zaspalem, ale nie dam rady... taniec irlandzki zwyciezyl - tak dawno nie bylem... bede za tydzien :)
Jurecq

Postprzez Lucy » N mar 30, 2008 11:08 am

Te? nie zaspa?am, tylko jestem chora :( Obawiam si?, ?e i za tydzie? jeszcze mnie nie b?dzie :(
Lucy

Postprzez Lucy » Pt kwi 04, 2008 2:02 pm

No to ju? wiem, ?e na pewno w t? niedziel? te? mnie nie b?dzie - wredne zapalenie p?uc! :( :( :(
Lucy

Postprzez marta g. » Pt kwi 04, 2008 2:14 pm

No to kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia :) W Sanoku tez pamietam bylas chora...
marta g.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nauka jazdy na łyżwach