Towarzystwo Łyżwiarstwa Figurowego Walley
telefon: +48 515 184 555
fax: +48 22 711 12 61
e-mail: walley@walley.pl

Zmiany w Tancach - Zegnamy Obowiazki

Moderatorzy: Kokos, Monika, Kama

Re: Zmiany w Tancach - Zegnamy Obowiazki

Postprzez michellekwan » Śr lip 21, 2010 9:42 pm

podejrzewam że ten ustęp na temat muzyki moze wiąże sie z traumą jako sędziowie przeżyli po wyłuchaniu w zeszłym sezonie "Requiem dla snu" jak widać w dawce, która okazał się na tyle niebezpieczna, że sprowokowała takie "fantastyczne" pomysły :?

Jeśli chodzi o muzykę w programach to nie dziwi mnie że w jednym sezonie wielu wybierają tą samą, bo mogą nie wiedzieć o tym co wybrali inni, ale nie rozumiem dlaczego niektórzy wybierają muzykę którą była wykorzystywana SETKI razy we wcześniejszych sezonach. Rekordzistami są chyba "Scheherazade" i "Aranjuez". Co do requiem to kiedyś uwielbiałam tą muzykę ale teraz jest już za bardzo wyeksploatowana- nie tylko przez łyżwiarstwo ale też przez telewizję przy róznych okazjach, youtube'a itp.

Co do upliftingu... wiem że miał dotyczyć tylko par tanecznych a nie solistów, ale tak właśnie przypomniałam sobie "Bells of Moscow" Mao Asady z MŚ i taką muzykę sędziowie raczej na pewno uznaliby za depressing :P Trochę przykre. Dla mnie bardziej depressing była jej ocena.
michellekwan

Postprzez Haley452 » Cz lip 22, 2010 7:36 pm

Ziggy napisał(a):Uplifting nie przeszlo kongresu, BOGU DZIEKI.

o matko, to ja już nic nie rozumiem... czy ktoś nie mówił wcześniej, że uplifting przechodzi automatycznie, bez głosowania?

Ale jeśli ta zasada jednak nie obowiązuje, to kamień z serca. Jest w takim razie jeszcze nadzieja dla tańców na lodzie 2010/2011. To i fakt, że Sinead i John jednak zostają :wink:
"what would you rather have, peace or freedom?"
Haley452

Postprzez Svietka » Pt lip 23, 2010 10:36 am

je też się cieszę, że uplifting nie przeszło, przecież to jakaś paranoja by była...
w ogóle to ciekawa jestem tych zmian, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że będzie gorzej.ja naprawdę bardzo lubiłam OD w oryginalnej wersji :( zobaczymy...
Svietka

Postprzez Asunta » Wt lip 27, 2010 5:23 pm

michellekwan napisał(a):Jeśli chodzi o muzykę w programach to nie dziwi mnie że w jednym sezonie wielu wybierają tą samą, bo mogą nie wiedzieć o tym co wybrali inni, ale nie rozumiem dlaczego niektórzy wybierają muzykę którą była wykorzystywana SETKI razy we wcześniejszych sezonach. Rekordzistami są chyba "Scheherazade" i "Aranjuez". Co do requiem to kiedyś uwielbiałam tą muzykę ale teraz jest już za bardzo wyeksploatowana.

mnie to jednak zawsze trochę dziwi, że w jednym sezonie tyle par wpada na taki sam pomysł, pamiętam taki sezon z pięcioma Romeo Juliami Prokofiewa. A tak generalnie też uważam, że niektóre utwory są zbyt wyeksploatowane w ŁF. Na przestrzeni lat oprócz wspomnianych wyżej według mnie nr 1 to muzyka z "Ojca Chrzestnego" głównie częśc "Emigranci" (choć bardzo lubię kompozycje Nino Roty) no i "Upiór w Operze". Był też czas, że "West Side Story" było nie do zdarcia. A przecież tyle różnorodnej muzyki jest na świecie i to zarówno uplifting jak i depressing i jeszcze znajdzie sie coś miedzy tymi sztucznymi podziałami.
Asunta

Poprzednia strona

Powrót do Łyżwiarstwo wyczynowe - trendy, regulamin, wydarzenia